DevControl: software- en engineeringsbedrijf actief in machine- en procesbesturingen

DevControl is een software- en engineeringsbedrijf gericht op de industriële sectoren en is actief in zowel machine- als procesbesturingen.

Wij hebben ruime ervaring met het programmeren van onder andere Siemens PLC's en van SCADA systemen, wij zijn System Integrator van Wonderware. Tevens zijn wij eigenaar van het besturingspakket Devs®. Devs is software t.b.v. toepassingen in de industriële automatisering op het gebied van besturing van (productie-)machines/-apparaten/-systemen. Devs bestaat uit een standaard fundament, met projectspecifieke bouwstenen. In plaats van een PLC besturing i.c.m. SCADA, is Devs gebaseerd op een pc-platform en sluit hiermee naadloos aan op de Smart Factory. Met een pc platform kan moeiteloos, en veel eenvoudiger dan met een PLC, worden aangesloten op verschillende systemen, zoals ERP, MES, enzovoort. Met Devs hebben wij, de afgelopen zes jaar, meer dan 25 projecten uitgevoerd in met name ziekenhuizen en bij farmaceutische bedrijven. Wij onderscheiden ons door korte inbedrijfsteltijden en weinig nawerk. Service staat bij ons op een hoog niveau.

DevControl maakt veel gebruik van GAMP5 bij het valideren van de software. De GAMP bevat uitleg van wettelijke voorschriften, het bevorderen van dezelfde taal en terminologie, een levensloopsysteem en duidelijke rollenverdeling en verantwoordelijkheid. Wij hebben mede hiervoor een software pakket ontwikkeld waarbij twee documenten, een dossier, gelijktijdig kunnen worden beheerd. Een toepassing is een dossier met zowel een functioneel ontwerp als een functionele verificatie, zodat bij het vastleggen van het ontwerp tegelijkertijd het testen van het onderdeel kan worden beschreven.

DevControl B.V.
Stinsenwei 3
8571 RH Harich

 

E: info@devcontrol.nl

 

www.devcontrol.nl