KennisPROGRAMMA

Evenals bij de vorige editie, zal tijdens MAIN Industry 2019 wederom een kennis-programma worden georganiseerd voor de bezoekers van de beurs. Alle sessies zijn vrij toegankelijk voor zowel bezoekers als exposanten. Voor sommige sessies zullen wij u van tevoren vragen u aan te melden, zoals voor de masterclasses Smart Industry. Dit vanwege de nu al grote belangstelling en een maximum aan het aantal deelnemers per masterclass. MAIN Industry is overigens op beide dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Let wel: het onderstaand overzicht is van de vorige editie van MAIN Industry: aan het nieuwe programma voor 2019 wordt momenteel hard gewerkt.

Te zijner tijd wordt hier het nieuwe programma-overzicht van 2019 gepubliceerd.

  


Programma OVERZICHT MAIN INDUSTRY 2017

Masterclass Smart factory

8 november 13.00 - 14.30 uur en 9 november 11.00 - 12.30 uur

Masterclass Smart Factory

Wat zijn Smart Factories, en hoe wordt je er zelf een? Deze vragen staan centraal tijdens de Masterclass, die wordt verzorgd door het noordelijk bedrijven-consortium “Region of Smart Factories” (www.rosf.nl). De workshop begint met een Game, om kennis te maken met het Smart Factory-concept. Daarna kunnen de deelnemers aan de hand van een assessment vaststellen hoe ‘smart’ hun eigen bedrijf, en welke stappen ze kunnen zetten om zelf een echte Smart Factory te worden.


De Masterclass is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van maakbedrijven. Maximaal 10 deelnemers. Je kunt je opgeven in de stand van Region of Smart Factories (RoSF) op MAIN Industry of vooraf via praat@nom.nl. De Masterclass wordt gegeven door Anno Cazemier en Wilbert van den Eijnde.Kennissessie wordlenig

8 november 14.00-15.00 uur

Hoe haal ik meer omzet uit mijn nieuwe machinecapaciteit en innovaties?

In de maakindustrie wordt vol ingezet op lean manufacturing en smart industry. Investeringen in nieuwe machines en innovaties zijn aan de orde van de dag. Deze machines bieden extra capaciteit en nieuwe afzetmogelijkheden om de omzet te verhogen. In de praktijk halen maakindustrie ondernemers niet de extra omzet uit hun (nieuwe) machinecapaciteit. Bij het aanschaffen van de machine wordt onvoldoende nagedacht over: hoe ga ik dit nieuwe aanbod in de bestaande of in een nieuwe markt aan de man brengen? Een doelgericht en praktisch aanvalsplan voor de sales en marketing ontbreekt. Hoe haal je de maximale omzet uit de nieuwe machinecapaciteit? Waar begin je en hoe bereik je doeltreffend de meest kansrijke klanten? Met welke boodschap raak je en overtuig je in 1 oogopslag klanten? Met deze vragen ga wij in de workshop aan de slag.

Wordlenig helpt innovatieve maakindustrie ondernemers hun machinecapaciteit en innovaties praktisch en doelgericht aan de markt te verkopen. Dit doen zij door sales, marketing en design op een slimme manier te combineren. Zij ontwikkelen een sales aanpak, die ze met acquisitie testen en optimaliseren in de praktijk. Dit geeft snel uitsluitsel over de marktkansen en resulteert in een bewezen aanpak waarmee uw omzet structureel wordt verhoogd.Kennissessie Prodek

Woensdag 15.00-15.30 uur
Donderdag 14.00-14.30 uur
The Internet of Solutions

Het Internet of Things/Smart Industry is niet meer toekomst maar realiteit, ook voor industriële toepassingen. Informatie kan naar servers, websites of cloud servers worden gecommuniceerd en via apps toegankelijk worden gemaakt voor diverse gebruikersgroepen. Tijdens de kennissessie van Prodek informeren zij u graag over de mogelijkheden hoe u uw apparaten, machines, devices etc. via een groot aantal communicatie interfaces kunt integreren. Zo kunt u remote monitoring, maintenance, control, analyse en IoT connectivity realiseren.

Prodek vertegenwoordigt een aantal innovatieve internationale fabrikanten van hard- en software producten waarmee we u oplossingen aanbieden voor het versturen van een eenvoudige SMS tot een geavanceerd HMI PLC/SCADA systeem.Kennissessie AMR Europe

9 november 10.30 - 11-30 uur
3D Printing: Hype of evolutie?

Gaat de markt van 3D printers de wereld opschudden? Of is er slechts sprake van een hype? Volgens velen is 3D printing slechts een hype die wel weer zal overgaan omdat de techniek veel te langzaam is en de gemaakte onderdelen te zwak zijn in vergelijking tot de traditionele vormen van productie. Aan de andere kant: de 3D printing omzet is binnen 2 jaar verdubbeld en ook wereldwijd is er een forse groei. Ook wordt het steeds meer toegepast binnen de machinebouw, luchtvaart,  automotive en de medische sector. Naast het printen in kunststoffen is het inmiddels ook mogelijk om te printen in metalen zoals RVS, Inconel, Aluminium en Titanium.
AMR Europe laat  u een aantal voorbeelden laten zien hoe 3D printing of additive manufacturing inmiddels ook wordt ingezet binnen MKB bedrijven.   

 

De focus van AMR Europe is gericht op het aanbieden van betaalbare professionele 3D printsystemen , alsmede op de reseach en ontwikkeling van materialen en nieuwe toepassingen.

 

Lees hier het complete artikel over de kennissessie van AMR Europe.kennissessie revamo

9 november 13.30-14.00 uur

Over het aanbrengen en voor- en nabewerken van thermische spuit- en laserclad lagen

Geen bedrijf wil een stilstaande productielijn. Als onderdelen vroegtijdig defect raken staat de gehele machine of productielijn stil. Gelukkig kunnen defecte onderdelen met behulp van lasercladden en vlamspuiten hersteld worden. En tegelijkertijd verbeterd worden door plaatselijk een andere laag aan te brengen. Want met de juiste oppervlaktelaag kan de standtijd van het onderdeel significant verlengd worden. Hiermee bespaart u voor uw bedrijf fors op onderhoudskosten. Ten gevolge van REACH wetgeving is per 21 september ’17 het aanbrengen van hardchroom in productiemachines verboden. Er zijn nu veel productiemachines die voorzien zijn van een hardchroomlaag. Het alternatief bij vervanging van de laag is thermisch gespoten of lasergecladde laag.

Revamo heeft al vele jaren ervaring met het aanbrengen en voor- en nabewerken van thermische spuit- en laserclad lagen. Met deze technieken is het mogelijk om diverse soorten lagen aan te brengen met heel diverse eigenschappen. Hoe interessant dit voor uw bedrijf kan zijn, vertelt Revamo tijdens hun kennissessie.Kennissessie TT Engineering

Donderdag 14.00-15.00 uur
Open Innovatie: "Heel mooi, maar niet voor ons..."

Vandaag de dag is open innovatie heel vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo? Wat betekend het eigenlijk om een open manier van innoveren te implementeren in het bedrijf. Waar moet je dan precies op letten? Op 9 november duikt TT-Engineering dieper in dit onderwerp tijdens een kennissessie.

 

TT-Engineering biedt expertise en ervaring op het gebied van engineering. Dit doen we met de inzet van hbo- en universitair geschoolde engineers. Samen met u inventariseren zij waaraan uw bedrijf behoefte heeft en brengen zij een advies uit hoe de gewenste bedrijfs- en productontwikkeling mogelijk kan worden gemaakt.Kennissessie Optivolt

datum - tijd

Power quality

Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leiden tot een slechte Power Quality. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van hoge harmonische- en blindstromen, asymmetrie en een onnodig hoge spanning. Een slechte Power Quality kan ontstaan door bijvoorbeeld: netconfiguraties, vervanging van conventionele verlichting door LED verlichting of het plaatsen van frequentieregelaars op elektromotoren. Gevolg: een onnodig hoog verbruik, storingen en schade aan uw apparatuur en dus onnodig veel kosten.

Tijdens de kennissessie vertelt OptiVolt hoe zij uw Power Quality kunnen verbeteren waardoor de energie-, onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk verlagen. Uw investering is gegarandeerd binnen 2 tot 4 jaar terug verdiend!

OptiVolt is dè specialist op het gebied van energiebesparing door installatie van energiebesparende systemen en het optimaliseren van bestaande installaties bij grootverbruikers in energie.

Lees hier het complete artikel over de kennissessie van OptiVolt.Meet & greet

9 november 's middags

Onderdeel van de Smart Industry Startups in Noord-Nederland

Bent u een startend klein industrieel bedrijf en is het tijd voor die 'next step'? In Noord-Nederland organiseert de KvK in nauwe samenwerking met de Region of Smart Factories (ROSF), de Koninklijke Metaalunie (KMU), en de FME een interessante Startups & Smart Industry . Onderdelen in het programma zijn oa een Meet & Greet tijdens Main Industry in Assen op 9 november. Geïnteresseerd?  Klik door naar het programma: www.kvk.nl/smartindustry2017