KennisPROGRAMMA VOOR 2020

Tijdens de derde editie van Main Industry zal nog meer aandacht geven gegeven worden aan het uitwisselen en opdoen van kennis. Dit keer worden er meedere ruimtes gecreëerd alwaar in verschillende thema's diverse onderwerpen aangesneden worden. Binnenkort vindt u hier meer informatie over het programma van Main Industry 2020.Kennisprogramma Main Industry 2019

 

Tijdens MAIN Industry 2019 was er een uitgebreid randprogramma met een openingscongres en diverse kenissessies, die worden georganiseerd voor de bezoekers van de beurs. Alle sessies zijn vrij toegankelijk voor zowel bezoekers als exposanten.

 .

WOENSDAG 27 MAART 2019

10.00 uur

 

10.30 uur

 

11.00 uur

 

11.45 uur

 

12.10 uur

 

13.30 uur

 

14.15 uur

 

15.00 uur

 

15.45 uur

 

16.30 uur

 

Ontvangst Openingscongres

 

Industry 4.0 : Professor Heinrich Wörtche (TUE, Hanzehogeschool)

 

Digital Innovation Hub Noord Nederland : Professor Jan Post (Phillips, Rijksuniversiteit Groningen)

 

Collaborative Manufacturing met Technologies Added:  Rob Goossens (CEO Technologies Added)

 

Smart Factories Assesment : Hans Praat (NOM, Region of Smart Factories)

 

Dé Technische Bijbaan | Maak Techniek & Proces

 

De digitale Factory Journey | Prodek

 

GrowIn4.0: Be smart, get ready! Hanzehogeschool

 

Van leren naar werkplekleren | Noordhoff

 

Envitron: Smart Sensor Technology for energy optimisation New Nexus

 


DONDERDAG 28 MAART 2019

10.30 uur

 

11.15 uur

 

12.00 uur

 

13.30 uur

 

14.15 uur

 

15.00 uur

 

15.45 uur

 

 

Volgt binnenkort

 

De digitale Factory Journey | Prodek

 

Hoe krijg ik mijn Technische Dienst op orde?  | Impazz Maintain

 

Dé Technische Bijbaan | Maak Techniek & Proces

 

Hoe slimme IT oplossingen de prestaties van een productielijn vergroten! |  Essity & New Nexus 

 

GrowIn 4.0: Be smart, get ready! | Hanzehogeschool

 

Volgt binnenkort

 


Programma OVERZICHT MAIN INDUSTRY 2019

DE DIGITALE FACTORY JOURNEY  
STEP-TO-STEP SMART loT Strategy


Wie Smart Industry omarmt, kan met de hele wereld concurreren. Het zorgt voor slimmere productie; maatwerk tegen de prijs van massaproductie. Snellere en beter informatie en nieuwe businessmodellen. Inzicht in de prestatie van uw ondernemering is dan ook van cruciaal belang.

 

Waar staat u en wat moet beter? Prodek neemt u mee op reis langs de mogelijkheden binnen de industriële datacommunicatie, real-time visualisatie en analyse van productie- en procesgegevens. Als u uw bestemming voor ogen hebt, is de technologie beschikbaar!

 


Meer weten? Kom naar de kennissessies van Prodek Automation Products op 27 maart (14.15 uur) en 28 maart (11.15 uur)GrowIn4.0: Be smart, get ready!


In het kader van het Europese project GROWIN4.0 biedt de Hanzehogeschool een proeverij van tools aan die jouw bedrijf verder kunnen helpen in de ontwikkeling van digitalisering en robotisering. De tools gaan over omgaan met verandering, hoe ‘smart’ is mijn bedrijf, big data, smart business development en human resources.

 

Deze tools bieden wij gratis aan.Kom naar onze kennisproeverij en kies een tool die bij je past om deel te nemen. 27 maart en 28 maart om 15.00 uur.


De Technische Bijbaan

 

Dat er een groot tekort is aan technisch geschoold personeel, klinkt u waarschijnlijk heel bekend. Misschien heeft u in uw bedrijf ook moeite om alle projecten af te ronden of op te starten? Maak Techniek & Proces heeft een slimme oplossing: De Technische bijbaan!

Dé Technische Bijbaan verbindt opdrachtgevers en technische HBO en WO studenten door middel van bijbanen. Capaciteit voor bedrijven, ervaring en kennis voor studenten. Studenten zijn flexibel, innovatief en zitten boordevol ideeën. Jong talent dat je in de regio wilt houden. Bedrijven zetten studenten(teams) in ter ondersteuning van overbelaste afdelingen, om achterstallig werk op te pakken en tijd te creëren voor nieuwe projecten. Naast opvulling van capaciteit is het een kans op kennis, innovatie en loyaliteit. HBO en WO studenten hebben de nieuwste theoretische kennis maar vaak weinig gerichte praktijkervaring. Voor hen is het een unieke kans om kennis te maken met grote opdrachtgevers als Friesland Campina, RWE en Waterbedrijf Groningen. Dé Technische Bijbaan is onderdeel van MAAK Techniek & Proces en op dit moment vooral actief in de drie noordelijke provincies. MAAK is ook verbonden aan NVDO, WCM en andere initiatieven om technisch talent in de regio te behouden.

  

Weten hoe interessant deze mogelijkheid is? Kom naar de kennissessies van Maak Techniek & Proces, beide dagen om 13.30 uurEnvitron: Smart Sensor Technology for energy optimisation

 

In een wereld van decentralisatie, verduurzaming en digitalisering raken energie en data steeds meer met elkaar verbonden. Door sensor informatie te combineren met energiedata ontstaan er nieuwe inzichten waarmee de gebouwde omgeving steeds effectiever kan omgaan met de lokaal beschikbare energie. Het meten, analyseren en optimaliseren van energiestromen biedt enorme, maar vooral ook nieuwe kansen voor uw bedrijf waarmee u veel tijd, geld en energie kunt besparen.

 

 

Tijdens deze kennissessie van New Nexus op woensdag 27 maart om 16.30 uur leert u  wat de combinatie van sensordata en energiedata kan betekenen voor uw bedrijf. We kijken naar een aantal praktische cases van bedrijven die in een vroeg stadium zijn betrokken in deze innovatieve ontwikkelingen van de aanvankelijke start-up Envitron. Wat zijn de belangrijke punten waar u op moet letten als u of uw bedrijf meer data gedreven processen gaat gebruiken. Welke mogelijkheden van digitalisering en verduurzaming zijn er voor uw bedrijf?  


Hoe slimme IT oplossingen de beschikbaarheid van een productielijn vergroten!

 

Essity ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd een breed assortiment aan producten en oplossingen op het gebied van hygiëne en gezondheid. Dit vereist een flexibele productie en een regelmatige ombouw (‘rebuild’) van productielijnen. De kwaliteit van de rebuild is bepalend voor de up-time van de productielijnen. New Nexus heeft als IT dienstverlener, samen met Essity, slimme mobiele toepassingen ontwikkeld om de rebuild van productielijnen efficiënter te laten verlopen. Deze Smart Industry oplossingen zorgen aantoonbaar voor een hogere kwaliteit van de rebuild, met een significant lagere down-time van de productielijn als resultaat.

 

 

Meer weten over rebuild van productielijnen en hoe slimmen innovaties tot stand komen?  

 

Kom naar de sessie van Essity en New Nexus op 28 maart om 14.15 uur 

Van leren naar werkplekleren!

 

Noordhoff Professional is marktleider in Nederland op het gebied van digitaal leren. Tijdens de Main Industry Vakbeurs zullen wij onze nieuwste leeroplossingen aan jullie presenteren. Leeroplossingen die zijn ontwikkeld vanuit het bekende en bovendien in de praktijk bewezen opleidingsmodel van Mosher en Gottfeedson.

 

Leren op de werkplek

Mosher en Gottfredson stellen dat medewerkers op vijf verschillende momenten behoefte hebben aan instructie/ondersteuning. De eerste twee leermomenten zijn vaak binnen een organisatie al goed geborgd door middel van training en opleiding. De overige drie gaan over leren op de werkplek. Maar hoe ondersteun je het leren op de werkplek op een goede manier?

Met LearnLinq en AskMe bieden wij de complete leeroplossing om alle vijf de leermomenten op een eenvoudige manier af te dekken binnen de organisatie. Een totale leeroplossing voor iedere organisatie!

 

Meer weten over Werkpleren

Kom naar het ronde tafelgesprek op woensdag 27 maart om 15.45 uur waarin innovatie, techniek en de praktijk uitvoering aan bod komen.


Alvast wat meer over LearnLinq?

Klik hier:  http://www.learnlinq.com/nl/leeroplossing-industrie/
Hoe krijg ik mijn Technische Dienst op orde?

 

Kijkt u wel eens met een frisse blik naar uw organisatie? Staat u wel eens stil bij de dag van morgen? Weet u welke kansen er liggen binnen uw technische dienst voor de gehele organisatie? Weet u waar te beginnen? Heeft u intern een goede sparringpartner?  Impazz heeft speciaal voor diegene die hier niet volmondig JA op kan zeggen, een uniek, pragmatisch stappenplan opgezet: de Impazz Maintenance 10 Stappen Carrousel! 

 

Tijden de kennissessie op donderdag 28 maart om 12.00 uur maakt u kort kennis met de opzet van de Carrousel. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Daarom, pak uw regie als hoofd TD en maak werk van uw strategie. In de kennissessie laten wij u de 10 stappen zien. 

  

Uw eigen Maintenance 10 stappen Carroussel
Wilt u uw eigen onderhoudsplan opstellen? Onder leiding van een maintenance manager van Impazz maakt u zelfstandig uw eigen plan aan de hand van 10 bullets, samen met max 8 vakgenoten. Er is voldoende gelegenheid om te sparren, te leren en uw netwerk uit te breiden.  De eerste Carrousel is 6 maart gestart. In mei start Impazz met de tweede Carrousel en er is nog plaats. Van harte welkom!

  

De Carrousel komt voort uit een breder pakket aan dienstverlening van Impazz Maintain. Wij willen een relevante bijdrage leveren aan de totaaldoelstellingen van onze klanten in Noord, Midden en Oost Nederland, primair vanuit de maintenance afdeling. Dit door inzet van Impazzers als werkvoorbereider, maintenance engineer of a.i. HTD. Ook door coaching en training en door het delen van kennis en door onze eigen boekenlijn, het ABC van Maintenance Software.  Wij zijn gevestigd in Nieuwleusen, onder de rook van Zwolle.